Cicle de xerrades online "Vermut Virtual"

En plena quarantena l'associació d'il·lustradors de Tarragona va organitzar una sèrie de conferències virtuals amb professionals i referents del món editorial i les arts gràfiques. Han participat, l'Il·lustrador Pep Serra, el director de la revista "Petit Sapiens" Àlex Novials, el director creatiu Jaume Balaguer, la il·lustradora Anna Grimal, els editors de Media Vaca Begoña Lobo i Vicente Ferrer, el director d'art del diari el País: Diego Areso, el director de la revista Gràffica: Víctor Palau, els animadors Renato Roldán i Rebeca Nuñez, l'advocada Mónica Sánchez, el cal.lígraf egipci Ben Wahid i les il·lustradores: Anduluplandu, Mar Cerdà, Celeste Ciafarone i Octavius.


Pep Serra

En aquest Vermut virtual compartim una estona amb en Pep Serra, il·lustrador de premsa i publicitat. Fem un repàs a la seva trajectòria professional, parlem dels seus treballs en premsa per a publicacions com The New York Times, Le Monde, La Nación (Argentina), AD Oriente Medio (Dubai) o BBC Science Focus (Reino Unido). En Pep també ens desgrana pas a pas el seu procés creatiu i resol un grapat de dubtes relacionats amb la professió.

Il·lustració: Alicia Caboblanco

Àlex Novials

En aquest vermut virtual coneixerem de més a prop la figura de l’Alex Novials, dissenyador gràfic i director de la revista petit Sàpiens, una publicació mensual il·lustrada que parla d’història, d'art, de ciència i de natura per a nens i nenes a partir de 8 anys. Una xerrada molt interessant amb l’Àlex, on entendrem quin és el seu procés de treball en la publicació, els criteris de selecció d’un il·lustrador, els temps d’entrega i les necessitats del sector.

Il·lustració: Adrià Ramírez

Jaume Balagué

Un Vermut Virtual per parlar de la il·lustració en el sector publicitari, ho fem de la mà del Jaume Balagué, director creatiu i copywriter a diverses agències de publicitat. Parlarem dels mites que envolten l'àmbit de la publicitat i esbrinarem quin és el camí més encertat per accedir a aquest sector com a il·lustradors, les necessitats del client, la marca i el públic al que va dirigida la nostra feina.

Il·lustració: Adrià Ramírez

Anna Grimal

En aquest Vermut virtual varem compartir una estona amb la simpàtica il·lustradora Anna Grimal. Amb ella vam parlar de la seva experiència en el món editorial, els seus inicis i la motivació per a realitzar el seu últim comic.

Il·lustració: Alicia Caboblanco

Begoña Lobo i Vicente Ferrer

En aquest Vermut virtual compartim una estona amb Begoña Lobo i Vicente Ferrer, editors de la editorial Mediavaca, una editorial amb 20 anys de vida, seixanta i quatre llibres publicats i un recorregut quilomètric incalculable entre fires i presentacions.

Parlem de tot plegat en una xrrada molt amena e interessant.

Il·lustració: Alicia Caboblanco

Diego Areso

En Diego és director d'art del diari El País, on coordina directament el disseny dels suplements El País Semanal, Babelia, Idees, El Viatger. Compartim amb ell una estona molt agradable resolent dubtes sobre el mòn de la il·lustració de premsa.

Il·lustració: Marc Volpini

Víctor Palau

En Victor és el director de Gràffica una revista i una de les webs de referència de el disseny a Espanya i Llatinoamèrica. Amb ell parlem del dia a dia en una revista, dels premis Gràffica i d'un grapat de coses molt interessants.

Il·lustració: Adrià Ramírez

Renato Roldán

Parlem amb Renato Roldán, lead artist i director d'art a King, una empresa de desenvolupament de videojocs.

Il·lustració: Adrià Ramírez

Rebeca Nuñez

Rebeca és animadora 2D i Flash Animate, és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Sant Carles de València el 2006.

Ha treballat en Ankama Animations (França), on participa en diversos projectes de televisió com "Wakfu" o "Els Tresors de Kerubim" així com la pel·lícula "Dofus livre I: Julith", entre altres.

Il·lustració: Alicia Caboblanco

Mónica Sánchez

Advocada d’ Arils Advocats ,  amb ella parlem sobre els drets d’autor.

Il·lustració: Alicia Caboblanco

Ben Wahid i Joe Brise

Amb el Ben i el Joe parlem sobre la plataforma FIVER, comentarem la seva experiència i les possibilitats que ofereix.

Il·lustració: Adrià Ramírez

Anduluplandu

Anduluplandu és l'àlies de la dissenyadora gràfica i il·lustradora tarragonina Elisabet Díez Rodríguez. Amb ella compartim una estona parlant de la seva experiència en el mòn de la il·lustració.

Il·lustració: Marc Volpini

Mar Cerdà

La Mar va començar estudiant cinema, especialitzant-se en direcció artística, el que va emfatitzar la seva fascinació per l'arquitectura i el tractament dels espais, visible en moltes de les seves il·lustracions i els seus papers retallats i diorames.

Il·lustració: Elisabet Bonet

Octavius

Parlem amb l'Octavi Torné, il·lustrador i arquitecte, una xerrada molt interessant on ens explica el seu procés de treball.

Il·lustració: Elisabet Bonet

Celeste Ciafarone

Ens acompanya Celeste Ciafarone, il·lustradora, amb ella parlarem sobre il·lustració editorial, publicitària, tèxtil i Tatuatge.

Il·lustració Alicia Caboblanco