Nit de la Il·lustració 2019
Cartell Nit Il·lustració 2019 obra de Adrià Ramírez
Ver esta publicación en Instagram

Nos hace mucha ilusión poder llevar acabo proyectos tan mágicos como la Nit de la Il•lustració que tuvo lugar el pasado 11 de Julio en el Espai Jove La Palmera.?? Disfrutamos compartiendo la noche con ilustradores tremendos como @clarisa_starling @albadoba @nico.w.artist y @alvaroaltarejos que se encargaron del manejo de los pinceles, lápices y tijeras para enamorarnos con su trabajo y dejarnos con la boca abierta. Mientras los Dj’s Pallaretti y Great Alice no nos dejaban parar de movernos al ritmo ni un minuto con su música. Nuestra superpresentadora @miss.elisabet se encargó de orquestarlo todo maravillosamente. Lo demás quedó en manos del buen trabajo en equipo de los miembros de la asociación que con amor y cariño lo prepararon y organizaron. El resultado de todo esto no podía ser otro que una noche llena de buen rollo y mucho arte con la ilustración y la gente como protagonistas principales.?✏ Tenemos pruebas de ello.? Para que los que vinisteis a pintar, charlar y reír podáis recordarlo y que los que no pudisteis venir podáis disfrutarlo un poquito también os compartimos un supervideo, resumen de la noche, realizado por @itsmartaval . ? Pelillos de punta. Gracias a todos los que participasteis.❤ Gracias a todos los que os acercasteis.❤ Sois muy bonitos. @ana.illustration @_mireiamartinezcabre @adria_ramirez @elenart.pedrola @eliotbutler @aliciacaboblanco @tarragonajove #festivalsotalapalmera #ait #aitarragona #association #illustration #tgn #cultura #igers #tgn #ilustracion #art #culturart #nitilu

Una publicación compartida de AIT (@aitarragona) el

El dijous 11 de juliol, l’Espai Jove La Palmera va obrir les portes per acollir la sisena edició la Nit de la Il·lustració. L’Associació d’Il·lustradors de Tarragona va elaborar un programa per donar visibilitat a aquesta disciplina i per tal que els assistents poguessin gaudir en directe del treball de quatre il·lustradors convidats. 

Els joves talents protagonistes de la dinàmica central de la nit van ser Alba Domingo, Álvaro Altarejos, Clarisa Starling i Nicola Weber. El públic assistent va ser l’encarregat de decidir el tema que havia de dibuixar cadascun d’ells. Si això no era prou repte, els dibuixants tenien un límit de temps marcat per la música en directe de DJ Pallareti i Great Alice. En total van ser 4 rondes –de 25 minuts, dues de 15 minuts i una final de 10 minuts– en les quals van sortir temàtiques tan diverses com injustícia, alegria, mosquit, empatia o vaixell, entre altres. Un cop acabada cada ronda de temps la il·lustració canviava de mans. 

Mentre els il·lustradors treballaven, el públic es va apropar per veure en directe les diferents tècniques utilitzades –tinta i anilines, aquarel·la, guaix (témpera) i collage– i ser testimonis de com cada il·lustrador creativament resolia el concepte que li havia tocat. Una oportunitat de veure el treball en directe dels il·lustradors convidats que molts van voler immortalitzar amb fotografies i vídeos. 

A més, els assistents van poder participar en l’elaboració d’un tòtem il·lustrat. Grans i petits es van animar a dibuixar desplegant la seva creativitat. D’altres es van apropar per adquirir els productes exposats a la paradeta que l’AIT va muntar per promocionar el talent dels seus associats. 

La nit va acabar amb el sorteig de les 4 il·lustracions realitzades a quatre mans entre el públic. Van ser quatre noies –l’Alba, la Berta, la Lara i la Clàudia– les afortunades que es van endur a casa unes peces úniques que barrejaven conceptes i tècniques dels quatre joves talents. 

Text: Ana Gomez

Gif: Adrià Ramírez

Video: Marta Val