TIF 2022

Resum en vídeo de David Monserrat

¿Qué es el TIF?

Tarragona Illustration Fest es una jornada per establir llaços professionals amb referents dels sectors de la prensa i mitjans de comunicació, editorial i publicitat en l’àmbit de la il·lustració i el disseny gràfic.

Un esdeveniment per mostrar el talent local, que conjugui a escriptors, editors, directors d’art i il·lustradores i sigui la llavor de nous projectes.


Una jornada atractiva al públic jove que l’apropia nous continguts, on aprendre nous processos creatius. Una dia on descobrir que la il·lustració va més enllà dels àlbums il·lustrats infantils. 


Un espai per a la interacció, per introduir a través de conferències els coneixements de professionals, artistes i referents de la cultura i de les arts plàstiques. 

@tif_tarragona

¿On?

La primera edició del Tif es va realitzar al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona,  un espai polivalent de més de 2.000 m² situat al Port de Tarragona. Zona amb bona connexió tant en transport públic interurbà de Tarragona com en Rodalies Renfe.

Reportatge fotografic d'Albert Rué

Horari

1 i 2 d'abril 2022
 Divendres

☺20:00h Xerrada inaugural Alicia Caboblanco

☺21:00h Presentació de l'exposició col·lectiva

☺22:00h Food Trucks

 Dissabte

☺10:00h Visionat de books en format “speed-dating” 

☺11:00h Tret de sortida del Mural en directe amb Berta Artigal i Chema Peral

☺11:00h Taula rodona amb els convidats al "Book-review"

☺13:00h Vermut electrònic amb Miguel Porlan i Superchema

☺14:00h Dinar / Food Trucks

☺17:00h Conferència Carlota Juncosa

☺18:00h Presentació Fenya! #3 i acte de cloenda / Food Trucks

☺23:00h Tanquem

Els Convidats

Xerrades

CARLOTA JUNCOSA

Artista i instructora Acreditada de Mindfulness, graduada en disseny i filosofia i professora a l'Escola Massana, especialitzada en assaig gràfic, utilitza el dibuix i l'escriptura com a mitjà d'expressió. Ha fet uns quants fanzines, ha publicat Carmen de Mairena. Un intent de biografía (Blackie Books). Interessada en com la meditació varia i amplia el motor creatiu, ara està treballant en un llibre sobre la incidència de l'atenció plena en el procés creatiu entre altres projectes i porta des de 2018 impartint tallers de meditació i dibuix per a persones adultes.

www.carlotajuncosa.ninja

Instagram: @carlotajuncosa


ALICIA CABOBLANCO

Il·lustradora nascuda a Madrid en 1992, es va graduar en Belles arts per la Universitat Complutense de Madrid en 2014 i en Il·lustració a l'Escola d'Art de Tarragona en 2017. Ha col·laborat principalment en publicacions de l'àmbit editorial, en premsa i en àlbum il·lustrat, així com en la realització de cartells per a esdeveniments culturals i publicitat i en exposicions col·lectives. Forma part de l'Associació d'Il·lustradores de Tarragona.

www.aliciacaboblanco.com

Instagram: @aliciacaboblanco

Book Review

Presencialment ens van acompanyar

EDITORIAL MEDIAVACA

Begoña Lobo y Vicente Ferrer

Media Vaca la funden a València en 1998 Vicente Ferrer Azcoiti(València, 1963) i Begoña Lobo Abascal (Bilbao, 1963). Des de fa més de vint anys, l'editorial es dedica a inventar llibres molt il·lustrats dirigits a lectors de totes les edats. El seu catàleg es compon en l'actualitat de setanta-tres títols repartits en set col·leccions, i respon, més que a criteris comercials i de novetat, al gust personal i capritxós dels editors. En 2018, Media Vaca va obtenir el Premi Nacional a la Millor Labor Editorial Cultural, que atorga el Ministeri d'Educació Cultura i Esport d'Espanya, per «la cura exquisida del catàleg, la qualitat dels seus llibres, el respecte als lectors i a la resta d'agents de la cadena del llibre».

www.mediavaca.com
Instagram: @mediavaca

Panenka

Anna Blanco

Anna Blanco Cusó (Barcelona, 1985) va estudiar Disseny Gràfic a Elisava. Després de fer pràctiques al Diari Público i passar per diversos estudis, fa més de 15 que ha enfocat la seva carrera al disseny editorial. Actualment és directora d'art de la revista Panenka, combinant-ho amb la revista digital Música Dispersa i realitzant la maquetació i l'art de diversos llibres per a Planeta.


www.panenka.org

Instagram: @revistapanenka

Pencil Ilustradores

Sandra López

Fundadora i directora de Pencil Ilustradores, agència que en aquest 2020 va cel·lebrar el seu 20 aniversari. Representen a artistes de diversos països però, sobretot, talent iberoamericà. Treballen per a editorials, mitjans de comunicació, marques i institucions públiques. El seu catàleg recull estils molt diversos. Però lluny de guiar-se per modes, afirma que l’únic requisit és que aconsegueixin emocionar.

Sandra Lopez ha impartit tallers i conferències de professionalització en el camp de la il·lustració a Espanya, Xile, Hondures, Mèxic, Nicaragua i el Perú.


www.pencil-ilustradores.com

Instagram: @pencil_ilustradores

Twitter: @pencil_ilustra

Facebook: @pencil.ilustradores

Petit Sàpiens

Àlex Novials

Àlex Novials (Barcelona 1974) és un periodista tot terreny amb una llarga experiència en disseny i maquetació de diaris i revistes. Va fer de director d'art de la revista Sàpiens durant 12 anys, i des de fa 4 és el director del Petit Sàpiens, revista infantil que tracta temes d'història, art, ciència i tecnologia.

 www.petitsapiens.cat

Instagram: @petitsapienscat


Piscina, un petit oceà

Joan Rioné

“Soc historiador de l’art i director d’obres de teatre petites-petites-petites, tan petites que caben a la butxaca petita d’uns pantalons. M’agrada fer llibres per a infants que també llegeixin els grans; de fet, m’agraden tant els llibres, que sempre en duc d’amagats a la sabata, als calçotets o a dins l’orella. M’agrada nedar a la banyera, volar pel terrat i entrar a l'ascensor tot pensant que és una nau espacial.

Sóc director, actor i noi dels encàrrecs del grup de teatre Genovesa narratives teatrals. Fundador, editor i persona que fa les fotocòpies del projecte editorial Piscina, un petit oceà. Professor de teatre a l’Aula de Teatre de la URV, de l’Espai Jove Kesse… He desenvolupat projectes de mediació cultural a Chillida Leku, Teler de Llum… He fet espectacles en moltes places, teatres, museus, escoles… He fet llibres de molts colors… Crec que, senzillament, m’agrada explicar històries".

piscinaunpetitocea.com

www.genovesa.org


I online també van estar

Elsa Lima

Senior Art Director at Economist Impact, part of the Economist Group.
Elsa is Portuguese based in London, with over 17 years of industry experience and content creation.
With a background in Advertising and Visual Design, she specialises in multi-channel marketing campaigns, concept development and user-centric design.

She heads the Economist Content Solutions ' design team.

elsalima.co.uk

Linkedin: elsalima
Instagram: @elsasinc

Illozoo

Jean-Sébastien Guiliani

Jean-Sébastien Guiliani is a French creative, communicator and illustrator.

With more than 20 years of "agency" experience in France and abroad as artistic director in the image industry and editorial and artistic advertising creation, Jean-Sébastien is now positioned as a Parisian illustrator agent for the Illozoo agency, an American agency representing more than 200 illustrators from all over the world. With more than 300 clients, the Illozoo agency has positioned itself as a leader in the world market for international visual communication for more than 20 years. 

Jean-Sébastien is also the founder of Ateliers Guiliani Paris, a creative incubation laboratory whose graphic universe with strong and inspired colors asserts itself in the spirit of 80s neo pop and «  retro chic »  inspired on science fiction and anticipation for a warned public.

www.illozoo.com

Instagram: @illozoo

Twitter: @illozoo

Rodríguez Y Cano

Amaya Rodríguez Y Eduardo Cano


Som un estudi creatiu format en 2012 per Amaya Rodríguez i Eduardo Cano. Dissenyadors gràfics de professió i cor. Ens vam conèixer en el departament creatiu de Prisa Noticias en el 2002, primer dissenyant revistes corporatives i després sent els directors creatius del departament. La revista Rolling Stone i unes quantes més ens van fer inseparables. Allí va començar el nostre amor per la il·lustració, que intentem incloure en molts dels nostres projectes. Ara dissenyem i conceptualitzem idees de tota mena i ens agraden els reptes, per això vam muntar l'estudi. Actualment som una família de professionals amb dos pares multitasca. Treballem per a tota mena de clients i campanyes, Ajuntament de Madrid, El País, Cabify, Ifema, Greenpeace… són alguns dels clients que han confiat en nosaltres.

www.rodriguezycano.com

Instagram: @rodriguezycano_studio


CP9

Gilbert Neukom

- Born 1973 in Switzerland

- Childhood/Youth with pencils, cartoons and spraycans

- Studied Basic design at Zurich University of the Arts

- Final degree in graphic design at Lucerne School of Art and Design

- 10 years experience in agencies and on client side as graphic designer and illustrator

- 15 years experience as art director

- Main focus on concepts, print, package design, live communication

Instagram: @cp9:ag

www.cp9.ch


Mural en directe

Berta Artigal

Il·lustradora per compte propi, posa imatges a diferents projectes des de cartells a etiquetes de vi passant per llibres i estampats tèxtils entre d’altres. 

Des de fa poc i quasi per casualitat s’ha endinsat en el món del mural generant joc entre els dibuixos que interactuen amb els espais i les persones / animals que els habiten. 

Compagina la seva feina com a il·lustradora i  muralista amb extraescolars i tallers de dibuix, mural... impartits en escoles i associacions. 

Instagram: @bertartigal

Chema Peral

Dibuixant de cómic i l•lustrador nascut a Vilanova i la Geltrú i afincat a Reus. Va estudiar il•lustració a l'Escola Massana i desde 2012 es dedica unica i exclusivament a dibuixar (encara que també col•lecciona vinils i els punxa de tant en tant). Ha publicat dos còmics, 'Esperando a Jean Michel' (Apa-Apa, 2013) i 'Budapest' (La Cúpula, 2018). Actualment també está inmers en el món del tatuatge, tatuant els seus propis dibuixos, i en el món de l'animació, col•laborant amb l'animador Joan Thelorious fent videos per tot tipus campanyes. Desde 2014 dirigeix la seva micro-editorial de fanzines, Lupa y Sombrero.

Instagram: @chema_peral_

www.chemaperal.com

També tindrem Vermut Electrónic de la má de Miguel Porlan i Superchema

Presentarem el tercer número del Fanzine Fenya!

I gaudirem de la Expo col·lectiva de la AIT sobre El MarImagen

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es LogoColor.png