Àngel Sauret Sumalla

Àngel Sauret Sumalla

Vaig néixer a Barcelona el 1965.
Allí vaig cursar estudis de Belles Arts i em vaig formar de la mà de pintors com Ramon Sanvisens i Teresa Llàtzer. Vaig continuar formació pictòrica i amistat profunda amb Elena González Llàtzer.
Després, amb l'interès d'ampliar les formes de veure el món, vaig estudiar fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i això em va portar a treballar amb fotògrafs com Agustí Centelles en el seu estudi de fotografia de publicitat, amb Dany Virgili en el seu estudi de retrat i publicitat, així com realitzar col·laboracions amb Ricardo Miras, Franc Aleu...
Vaig treballar com a cap del departament fotogràfic, a l’empresa Expogràfic fent fotografíes de natura per a les exposicions dels Parcs naturals de l’estat espanyol.
Paral·lelament em vaig formar en la il·lustració al costat de Carme Solé Vendrell, qui em va guiar pel camí de la sensibilitat i el color. Des d'aquest moment fins a l'actualitat desenvolupo l'ofici d'il·lustrador en el meu estudi "l'Obrador" de la Riera de Gaià, un petit poblet al costat de Tarragona. Posteriorment, vaig estudiar a l'Escola d'Art de Manresa un cicle d'il·lustració.
He impartit tallers i cursos d'il·lustració i color amb la il·lustradora i amiga Rebeca Luciani i he estat professor d'il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.
No puc oblidar que també soc aprenent de pagès i pare de família nombrosa.
Realitzo il·lustracions en el camp de la publicitat, escenografia, el cartell, jocs tridimensionals, i l'àlbum il·lustrat.
He estat guardonat amb el I Premi del Concurs de Contes Infantils "Lactància i Criança" amb el conte "Ella" i amb el Premi Ciutat de Torredembarra amb el conte "Al fons del barret".
Soc... feliç, i quan dormo "somnio truites".

Infantil Cobertes Premsa Publicitat Mural Cartell Científica